11.SKOK ČEZ KOŽO

skok 2017 94 1

skok 2017 7skok 2017 74DSC05046

Z letošnjim skokom je v okviru naše vsakoletne prireditve Perkmandelc vabi v svojo deželo skočilo že 144 kandidatov, bivših knapov, njihovih potomcev ter tistih, ki so na kakršenkoli način zaslužni za napredek Zasavja. Zato je bil letošnji častni skakalec dr. Janez Žlak, direktor RTH v zapiranju. Drugi častni skakalec naj bi bil Branimir Hočevar, diplomirani inženir rudarstva, direktor Zagorskega rudnika od 1964-68, ki je večino svojega življenja posvetil rudarstvu. Kljub veliki želji in pripravah je zdravje vmešalo svoje prste in skoka ni mogel izvesti. Nekaj kandidatov je bilo doslej tudi iz tujine, na kar smo še posebno ponosni. Menimo, da vsi v Zasavju moramo delovati tudi povezovalno, zato so se nam pridružili uniformirani rudarji društev RMED Perkmandelc Trbovlje in Rudarskega društva sv. Barbara iz Sedraža. Zabave je bilo dovolj. Od otroških delavnic in Perkmandeljčevega rova, za katere so skrbele članice MC Zagorje in Helena Lebar, do nogometnega turnirja, vlečenja vrvi, starodobnikov, stojnic …Nastopili so Vrhovški ofirači, Modra frankinja in tradicionalno Loški glas, ki je proslavil že 90 let, odkar z ubranimi glasovi pozdravljajo in razveseljujejo Zasavje.

Omeniti je treba 1. turnir v malem nogometu za prehodni Pokal Ata Perkmandelca. Sodelovalo je devet ekip.

Uvrstitev:

  1. ŠD Prapreče, 2. NI-DA-NI, 3. ŠD Kotredež

V že skoraj tradicionalni igri   Metanje kulma u hunt je sodelovalo 12 ekip.

 Uvrstitev:

  1. ETV, 2. ŠD Kotredež, 3. ZŠAM Trbovlje.

 V vlečenju vrvi sta sodelovali dve ekipi. Zmagala je Krajevna skupnost Jože Marn.

Vrhunec je bil seveda sam skok in navdušujoč skupni nastop Pihalnega orKestra SVEA in Rudarske godbe iz Hrastnika. Neprecenljivo.

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke.

Če ne boste spremenili nastavitev v brskalniku, se strinjate z uporabo piškotkov, ki omogočajo polno uporabniško izkušnjo.

Se strinjam.

Turistično društvo Ruardi
Cesta 9. avgusta 68
1410 Zagorje ob Savi
Telefon: 041/ 328-900

Stanislava Radunovič, predsednica
Janez Lipec, podpredsednik
e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Perkmandeljc