O društvu

Turistično društvo Ruardi deluje od leta 1994 in ima sedež v krajevni skupnosti Franc Farčnik v Zagorju ob Savi.

Društvo je povzelo ime po znanem meščanskem podjetniku Viktorju Ruardu, ki je imel od leta 1840 v lasti grad Gamberk in zagorski rudnik. Ruardi se imenuje tudi del rudniških površin, kjer danes vodijo sprehajalne poti do vasice Vine in evroparka mimo letališča ultralahkih letal Letalskega kluba Zagorje in poligona zagorskih lokostrelcev. Viktor Ruard, ki je imel korenine tudi v Belgiji, je bil podjeten tudi na področju turizma. V zapisih lahko preberemo, da je na gradu Gamberk uredil letovišče za goste iz Gradca, Dunaja in Inomosta, kot so v tistih časih rekli Innsbrucku.

Dejavnosti društva


Ohranjanje rudarske tradicije

Turistično društvo Ruardi se je s KS Rudnik Toplice in KS Franc Farčnik leta 2007 s sporazumom zavzelo za skupno ohranjanje rudarske tradicije v Zagorski dolini. Sporazum je bil podpisan na dan rudarjev, 3. julija 2007, v prostorih Rudnika Zagorje v zapiranju.

Naša etnografska dediščina se tako ohranja prek obujanja starih rudarskih običajev, ki jih organiziramo avgusta v okviru praznovanja praznika KS Franc Farčnik.

Organizacija izletov po Zagorju ob Savi in Zasavju

Če želite preživeti prijetno druženje z aktivnim spoznavanjem zasavske dediščine, ste lepo povabljeni, da nas kontaktirate na telefon: 041 328 900 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nordijska hoja in pohodništvo

Nordijska hoja je oblika klasične hoje, pri kateri uporabljamo palice in tako z vključitvijo zgornjega dela trupa močneje obremenimo telesne mišice. Vadba je tako bolj učinkovita in zelo pozitivno vpliva na zdravje in obliko telesa.

Naši vodniki nordijske hoje so člani slovenskega in mednarodnega združenja INWA (International Nordic Walking Association) z opravljenim mednarodno priznanim tečajem za vodnike.


Kontakti

Turistično društvo Ruardi
Cesta 9. avgusta 68
1410 Zagorje ob Savi
Telefon: 041/ 328-900

Stanislava Radunovič, predsednica
Janez Lipec, podpredsednik
e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ls logotipi

camperstop

Turistično društvo Ruardi
Cesta 9. avgusta 68
1410 Zagorje ob Savi
Telefon: 041/ 328-900

Stanislava Radunovič, predsednica
Janez Lipec, podpredsednik
e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Perkmandeljc

perkm ikona